Uthyrning av store somarhus i Thy

En semester i Thy sätter natur och kultur i främsta rummet

Oavsett om du vill ha en aktiv semester med sport, vandring och massor av nya upplevelser utomhus eller bara behöver koppla av ordentligt i naturliga omgivningar, är Thy rätt plats för dig. I norra Vestjylland ligger denna unika naturpärla, som har ett rikt djur-, växt- och kulturliv. Med allt från surfing och musikfestival till utflykter på hästryggen kan du vara säker på att Thy har förutsättningar för en perfekt semester för hela familjen.

 

31

Attraktioner

1

Sommerhus

Nationalpark Thy

Natur och Thy går hand i hand. Marken i Thy-området är helt unik och gör det möjligt för många olika typer av livsmiljöer att blomstra. Därmed har området ett rikt djurliv. Nationalpark Thy är Danmarks första nationalpark och landets största vildmark och består av både strand, hedar, dyner, odlingar och en del sjöar. Gå på upptäcktsfärd i parken, besök de många utsiktsplatserna och få en känsla för det 2 400 hektar stora området.

Det är upplagt för långa promenader och cykelturer om större områden ska täckas. Det finns också möjlighet att uppleva området från hästryggen. Oavsett vilket transportmedel du väljer, finns det gott om leder som leder dig genom naturen. På vägen kan du ha tur att stöta på en av de många skogslekplatserna som finns i parkens planteringar. Här kan barn och barnsliga personer få rejäla naturupplevelser när fantasin släpps loss.

Massor av surfkultur på Cold Hawaii

Längs med Västjyllands kust hyr vi ut många stugor, men det är inte det enda som är bra med denna sträcka. Mellan Hanstholm i norr och Agger i söder finns inte mindre än 31 bra surfplatser. Dessa 31 områden har vindförhållanden som är mycket lika de på Hawaii, och sträckan har därför blivit känd som Cold Hawaii. Cold Hawaii har använts för surfing sedan 1980-talet, men särskilt på 1990-talet blev det ett populärt surfområde. Idag bor flera surfare i Klitmøller och därför har staden dragit till sig flera surftävlingar. Sedan 2010 har staden varit värd för den internationella tävlingen Cold Hawaii PWA World Cup, med världens bästa surfare.

Musikupplevelser på sommaren i Thy

Förutom sin unika natur och surfkultur erbjuder Thy också många musikupplevelser. Under sommaren anordnas konserter för flera åldersgrupper och musikstilar. Festivalerna är en hyllning till livet i Thy och försöker spegla det mycket speciella livet i detta område på Västjylland. Nedan presenterar vi tre av de största festivalerna i området.

Gemenskap på Thy Rock

Thy Rock arrangeras den sista helgen i juni, där alla från Dizzy Mizz Lizzy till Rasmus Seebach har stått på scenen. Festivalen anordnas på Dyreskuepladsen i Thisted och är en samlingsplats för en bred grupp människor. Här är mångfald och gemenskap nyckelord, och festivalen besöktes 2019 av fler än 10 000 gäster.

Samla hela familjen och gå på Alive

I linje med Thy Rock anordnas också musikfestivalen Alive. Denna festival anordnas i vecka 31 och kombinerar den speciella tyska naturen med musik, mat och gemenskap. Varje år tänker festivalarrangörerna utanför boxen och arrangerar festivalen på ett alternativt sätt som återspeglar den mångfaldiga livsstilen som invånarna i Thy har. Om du planerar att hyra ett semester i Thy under denna period, rekommenderar vi utan tvekan att du svänger förbi.

Musik från hela världen på Thy Kammermusikfestival

En helt annan historia är Thy Kammermusikfestival, som äger rum under senare halvan av augusti. Kammarmusik är en genre av klassisk musik där varje instrument spelas av en enda person. Festivalen sätter ramarna för en internationell gemenskap av musiker som vill dela sin glädje för musiken, men också njuta av Thys enastående natur i sällskap med nya och gamla bekanta.

Uthyrning av sommarstugor i Thy

I Thy erbjuder vi uthyrning av stora stugor med pool i Vorupør. Den vackra fiske- och badorten ligger vackert belägen vid Nordsjön nära nationalpark Thy och Klitmøller.