• Områden
  • /
  • Uyhyrning av Lyxsommarhus vid Jammerbugten

Aktiv semester och natursköna omgivningar i norra delen av Jammerbugten

Jammerbugten ligger på Nordjyllands västkust. Här rullar Skagerraks skummande vågor in på de breda, vita sandstränderna och i luften fångar de många vattenpartiklarna upp solstrålarna. Du kan hoppa, paddla och leka i de stora vågorna eller så kan du njuta av solen, spela spel och koppla av på en filt i skydd av sanddynerna. Ta familjen under armen, utforska den vackra naturen, besök de många attraktionerna och njut av varandras sällskap på en semester i Jammerbugten. De många lyxhusen väntar bara på att få välkomna dig!

Ett speciellt namn på en speciell plats

Området har fått sitt ovanliga namn från den nordjylländska fiskekulturen. Förr i tiden, när stormen rasade ute på havet, sökte sig de många fartygen in i viken för att få skydd mot väder och vind. De följde ljuset av vad de trodde var andra fartyg, men i verkligheten var det lokalbefolkningen med hästar som bar ljus under magen. På detta sätt var invånarna redo att plundra fartygen när de gick på grund, och viken fick därför sitt namn från de många olyckliga sjömännens jämrande.

badhytterna i Løkken

Jammerbugten har några av Nordeuropas bästa stränder

Något alldeles speciellt med Jammerbugten är de vackra, breda och vita sandstränderna. Viken är 55 kilometer lång och har över 13 stränder, inklusive några av de bästa i Nordeuropa. Vid nästan alla 13 stränder vajar antingen den internationella blå flaggan eller Nordjyllands vita flagga.

Som bekant är Blå Flagg ett internationellt miljömärkningssystem som tilldelas stränder som har gjort en extra ansträngning för miljön, har hög säkerhet och bra badfaciliteter. Den vita nordjylländska flaggan är symbolen för ett system som liknar Blå Flagg och visar på att samma krav på säkerhet och badvattenkvalitet uppfylls. Den vita flaggan kan ha upp till tre blå stjärnor, med tre stjärnor som bästa resultat. Alla nordjylländska stränder har tre stjärnor.

Skillnaden mellan den blå flaggan och den vita flaggan är att på stränder märkta med vit flagga är det tillåtet att ta med hund och köra bil på stränderna.

Lär dig att surfa tillsammans med hela familjen

Løkken är känd för sina två stränder, Løkken Strand Nord och Syd. Varje år, från maj till september, sätts 500 badhytter upp mellan Løkken och Blokhus, vilket ger liv till Danmarks badkultur. Vid Løkkens två stränder har du också den unika möjligheten att gå i surfskola. På North Shore Surf kommer du att under två timmar få lära dig konsten att surfa i några av landets bästa omgivningar för nybörjare. Barn från tre år kan också vara med, så länge det finns en vuxen som kan fungera som hjälpinstruktör.

Tag på surfskole ved Jammerbugten
jammerbugten

Kultur, natur och gastronomi i fokus

Om du inte är så intresserad av vattenaktiviteterna på stranden och i de stora poolområdena i lyxhusen, erbjuder Jammerbugten många spännande kulturella och gastronomiska upplevelser. Marknadsdagar, råvarumarknader och loppmarknader anordnas varje vecka på flera platser vid Jammerbugten under sommaren och på specifika dagar under vintern. Här kan du med säkerhet göra spännande fynd för både hemmet och gommen. Du kan också besöka en av de många restaurangerna i området. Många av restaurangerna serverar rätter baserade på lokala råvaror och fiskspecialiteter. Njut av dem i hamnen eller ta med dem hem till huset.

Du kan också ta en promenad runt några av de många kulturmiljöerna som berättar historien om livet i Jammerbugten. Besök gamla herrgårdar och kvarnar, och se tillverkning av fiskebåtar och vackra naturområden. Om du känner för lite lugn och ro kan du också låta de lokala invånarna i Jammerbugt Kommune guida dig genom den vackra naturen i området. Totalt har invånarna valt 18 Tankesteder (tankeplatser) där naturen och tystnaden kan åtnjutas sida vid sida. Jammerbugten visar sig från sin bästa sida när du besöker sanddyner, kuststräckor, myrar, sjöar och andra speciella naturområden, och är därför en självklar plats för en semester i ett lyxhus. På detta sätt kan du både koppla av i husets poolområde samtidigt som du får gott om möjligheter till dagsutflykter i omgivningen.

Ett gott humör och fart och fläkt i Nordjyllands nöjespar

Om du känner för lite fart och fläkt och vill bränna lite energi kan du ta en tur till Fårup Summerland. Parken ligger mellan Blokhus och Løkken och erbjuder mer än 60 åkattraktioner för stora och små. Här finns både vattenpark med vågbassäng, surfhill och badring, Danmarks snabbast accelererande åkattraktion Lynet, som går från 0 till 80 km/tim på två sekunder och gott om utrymme att leka på de stora hoppkuddarna, studsmattorna och i klätterställningarna. Här kan hela familjen tillbringa en hel dag med att skapa fantastiska semesterminnen som de kan dela med varandra när de alla samlas i lyxhuset på kvällen.

Uthyrning av sommarstugor vid Jammerbugten

Vi erbjuder uthyrning av stora lyxhus med pool på flera platser vid Jammerbugten:

– Blokhus

– Nr. Lyngby vid Løkken

– Grønhøj nära Blokhus

Klicka på området för att se sommarhusen.

Blokhus Strand