Moesgård Museum

Moesgaard Museum tar er med på en resa om människan och hur vi har utvecklats genom åren. Museets fasta utställningar berättar spännande historier om olika tidsåldrar. Moesgaard är ett händelserikt museum för både stora och små.

Arkitektur i unika omgivningar

2014 öppnade den arkitektritade byggnaden som idag innehåller museets utställningar. Den nya utställningsbyggnaden växer fram i den kuperade terrängen och skapar ett fantastiskt samspel mellan byggnad och natur. Den unika byggnaden och naturen runt omkring är värda att se i sig själva. 

Kom nära människan

Det speciella med Moesgaard Museum är att utställningarna handlar om människan och vår evolution. Utställningarna på museet guidar er genom vår historia och berättar om de människor som levde förr. Se bland annat den moderna människans förfäder i Evolutionstrappen. Här får ni möta sju olika människoarter som alla är gjorda så verklighetstrogna som möjligt.

Ni får även lära er mer om människans ursprung och möta tre nutidsmänniskor som på grund av olika kulturer är mycket olika. Detta hittar ni på Oprindelsestrappen.

Vad du kan uppleva på Moesgård Museum

Moesgaard taget
@Foto af Jacob Due, Foto/medie afdelingen Moesgaard.
Grauballemanden

De fasta utställningarna

Moesgaard Museum har tre permanenta utställningar. En av dessa är Oldtidsudstillingen. Den tar er med tillbaka till sten-, brons- och järnåldern samt vikingatiden. På utställningen kan ni med hjälp av bland annat mosslik få insikt i hur man levde under de olika tidsåldrarna.

Den nya permanenta utställningen på Moesgaard Museum tar er med tillbaka till medeltiden och berättar om de viktigaste händelserna och historierna.
Medeltiden var en orolig tid som var plågad av pest, kungamord och krig. Det var dock också en färggrann period med många festligheter. Gläd er till att besöka denna otroligt fascinerande tidsålder.

Den sista fasta utställningen på museet fokuserar på hur de döda lever vidare i olika kulturer. Utställningen tar er med på en resa från Mexiko och Uganda till Australien och tillbaka till Danmark. Den ger en spännande inblick i hur förhållandet mellan de levande och döda är i andra kulturer. Det är helt klart en utställning du inte vill missa.

Ett museum för alla åldrar

Har ni med de minsta i familjen? Moesgaard är ett museum för både stora och små. De minsta har möjlighet att bli superforskare för en dag. Barnen hjälper till att lösa mysterier från forntiden. Det är en riktigt bra och rolig möjlighet för barnen att lära sig mer om forntiden och de människor som levde före oss. 

Vanliga frågor om Moesgård Museum

När öppnar museet?

Öppettiderna varierar, se mer här.

Var ligger museet?

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Vad är entréavgiften?
Vuxna: 170 kr.
 
Studenter: 120 kr.
 
Barn under 17 år: gratis
 
 
Biljetterna är 10 DKK billigare om de köps online.
Grønt
Perspektiv
@Foto af Rogvi N Johansen, Moesgård Museum

Guidade turer

Är ni många och vill få ut det mesta av ert besök på Moesgaard Museum ska ni boka en guidad tur. Då får ni ännu större insikt i de olika utställningarna.

Oavsett ålder är en guidad tur en utmärkt möjlighet att komma närmare personerna i utställningarna. Den guidade turen varar cirka en timma och efteråt får ni utforska på egen hand.

Natur om Moesgaard
©Foto af Kim Wyon